Algemene voorwaarden

Zeepkat is een kleine ambachtelijke zeepziederij uit Geraardsbergen. Wij vervaardigen handgemaakte zeep en bieden deze online te koop aan naast enkele ondersteunende accessoires.

Dit zijn onze algemene voorwaarden.

Aanvaarding, geldigheid en wijziging

Alvorens een bestelling te kunnen plaatsen dien je je akkoord te verklaren met deze algemene voorwaarden. Het plaatsen van een bestelling impliceert dus ook de aanvaarding van deze algemene voorwaarden.

Deze algemene voorwaarden dekken alle onze verkopen. Ttz. bestellingen gedaan via onze website www.zeepkat.be, telefonische bestellingen en schriftelijke bestellingen.

Het is mogelijk dat wij deze voorwaarden op een gegeven moment moeten actualiseren. De laatste en geldige versie is ten alle tijde beschikbaar op deze website.

Onze gegevens :

Zeepkat
Bosstraat 69
9500 Geraardsbergen
Telefoon: +32 479 50 23 68
E-mail: info@zeepkat.be
Website: www.zeepkat.be
IBAN : BE43 1431 0703 9201
BTW : BE 0708.738.715

Product informatie

Onze producten zijn handwerk. Het product dat u ontvangt kan in enige mate afwijken van de afbeeldingen op de site. Hoewel we niet verwachten dat dit tot verwarring kan leiden, vermelden we hier dat de afbeeldingen op de site decoratieve elementen kunnen bevatten die niet onderdeel zijn van het aangeboden product.

De productprijzen op deze site zijn geafficheerd in euro, inclusief BTW en exclusief verzendkosten. De website biedt op dit moment geen ondersteuning voor intracommmunautaire levering aan zakelijke klanten binnen de EU en buiten Belgie. Indien u een bestelling wilt plaatsen met verlegde BTW gelieve ons eerst te contacteren, telefonisch of via email.

Ons aanbod is geldig aan de geafficheerde prijzen - behoudens typefouten - en zolang de voorraad strekt. Wij doen ons best om de voorraadstatus op deze site up to date te houden. Mocht het toch gebeuren dat wij een besteld product niet kunnen leveren, word je daar zo vlug als mogelijk van op de hoogte gebracht via email. Je hebt dan de keuze om te wachten tot het product terug beschikbaar is of om je bestelling gedeeltelijk of geheel te annuleren. In het laatste geval wordt wat je teveel betaalde binnen de week teruggestort.

Verzendkosten

Wij rekenen verzendkosten aan voor bestellingen die een bepaald bedrag niet overschrijden. Momenteel hanteren wij volgende tarieven :

- Belgie : 7.50 euro (incl. BTW)
- Nederland : 10 euro (incl. BTW)
- Duitsland : 14.50 euro (incl. BTW)
- Luxemburg : 13.50 euro (incl. BTW)
- Frankrijk : 16 euro (incl. BTW)

Voor verzendingen vanaf 75 euro (incl. BTW) in Belgie en verzendingen vanaf 95 euro (incl. BTW) buiten Belgie nemen wij de verzendkosten op ons.

Deze bedragen worden duidelijk geafficheerd tijdens het checkout proces.

Cadeau

Wij bieden een aantal vaste cadeaupakketten aan.

Je kan ervoor kiezen het cadeaupakket rechtstreeks op te sturen naar de persoon die je wilt verrassen door een ander verzendadres op te geven.

Betaling

Je kan kiezen tussen volgende betaalmethodes : Bancontact, Ideal en bankoverschrijving. In het geval van bankoverschrijving starten wij met het verwerken van je bestelling zodra wij het verschuldigde bedrag op onze rekening zien verschijnen.

Bevestiging

Na het plaatsen van een bestelling ontvang je een email met daarin de details van je bestelling, de gekozen betaalmethode, verzendmethode, facturatiegegevens en verzendadres.

Orderverwerking

Het personeelsbestand van Zeepkat is zeer beperkt. In de "besteld voor 23:00u - morgen in huis"-wedloop moeten wij helaas afhaken. Wij voorzien typisch een 3-tal verzendmomenten per week. Indien u rekent op een 3-tal werkdagen voor het verwerken en verzenden van uw bestelling zal u zelden teleurgesteld zijn (en vaak nog positief verrast).

Enkele malen per jaar trekken we er eens een weekje op uit. Wanneer hierdoor de levertermijn iets langer wordt, zal dat duidelijk geafficheerd worden op de website voordat u de bestelling plaatst.

Verzending

Wij verzenden de pakketten via de verzenddienst van MyParcel. MyParcel werkt zelf met BPost en DPD. Wanneer wij je pakket verzenden, word je hiervan via email verwittigd. Deze mail bevat ook een track & trace code die je toelaat om de verzending van je pakket op te volgen. Het risico van beschadiging of verlies tijdens de levering nemen wij op ons. Onze aansprakelijkheid voor beschadiging of verlies stopt op het moment dat je de goederen in ontvangst hebt genomen.

Mocht een pakket niet kunnen afgeleverd worden door een onjuist adres kunnen wij het pakket opnieuw opsturen maar zullen de verzendkosten dan wel een tweede maal aanrekenen.

Levering

Mocht een levering onvolledig of beschadigd zijn, gelieve ons hier via email onmiddellijk van op de hoogte te stellen met een duidelijke beschrijving (en eventueel foto's) van het probleem. Wij nemen dan zo vlug als mogelijk contact op om het probleem op te lossen. Wij kunnen niet instaan voor klachten die ons toegestuurd worden meer dan 3 dagen na levering.

Afhaling

Het is ook mogelijk om de bestelde producten (kosteloos) zelf af te halen bij Zeepkat te Bosstraat 69, 9500 Geraardsbergen . De afhaalmomenten zijn dinsdag en donderdag tussen 16:00 en 20:00. Andere momenten zijn evt. ook mogelijk maar geef dan best een seintje vooraf.

Herroeping

Als particuliere klant heb je het recht om binnen de 14 kalenderdagen zonder opgave van redenen van je aankoop af te zien. Deze termijn begint te lopen de dag nadat je de goederen in ontvangst hebt genomen.

Voor zakelijk klanten geldt een retourtermijn van 7 kalenderdagen.

De producten moeten in de oorspronkelijke ongeopende verpakking worden teruggestuurd.

Indien je van dit herroepingsrecht wilt gebruik maken, stuur ons dan een email met de details van je bestelling. Retourzendingen moeten verzonden worden naar :

Zeepkat Bosstraat 69 9500 Geraardsbergen Belgie

De verzendkosten voor de retourzending zijn voor jouw rekening. Wanneer wij de retourzending ontvangen en gecontroleerd hebben storten wij het betaalde bedrag binnen de 7 werkdagen terug. Voor particuliere klanten is dit inclusief de verzendkosten ; voor zakelijke klanten is dit het betaalde bedrag min de verzendkosten. Gepersonaliseerde producten, gemaakt naar de specificaties van de klant zijn uitgesloten van dit herroepingsrecht.

Garantie

Onze producten zijn handenwerk. Ze worden met de grootste zorg gemaakt, maar indien je toch gebreken vaststelt, vragen wij dit ons te melden via email. Wij nemen zo vlug mogelijk contact op en stellen een oplossing voor.

Privacy

Om je toe te laten bestellingen te plaatsen en ons toe te laten deze bestellingen op te volgen, slaan we bepaalde gegevens op. Wij zullen die gegevens echter nooit aan derden doorgeven, tenzij dat dit absoluut nodig is voor het afhandelen van de bestelling :

- wij gebruiken Mollie Payments als payment provider
- wij gebruiken MyParcel voor het verzenden
- wij gebruiken Siteground als webhosting provider

Voor meer informatie omtrent bescherming van je gegevens verwijzen wij naar ons privacybeleid.

Aansprakelijkheid

Wij doen ons best om de informatie op deze website up to date en correct te houden. Duidelijke fouten of vergissingen binden Zeepkat niet.

Zeepkat is niet aansprakelijk voor schade of letsel dat is ontstaan door oneigenlijk of onjuist gebruik van de aangeboden artikelen.

Op deze overeenkomst is het Belgisch recht van toepassing. In geval van geschillen zijn alleen rechters in Oost-Vlaanderen, Belgie bevoegd.

Copyright

De teksten en afbeeldingen op deze site mogen enkel gebruikt worden ter promotie van Zeepkat en in ongewijzigde staat.

Vragen en opmerkingen

Indien je vragen of opmerkingen hebt horen we het graag. Laat het ons weten via mail aan info@zeepkat.be.