Privacybeleid

Wij stellen alles in het werk om jouw persoonsgegevens te beschermen.

In dit privacybeleid leggen we uit welke gegevens we van jou verzamelen, hoe we die gegevens gebruiken, welke je rechten zijn met betrekking tot de gegevens die wij bewaren en hoe je die rechten kan uitoefenen. Ook vind je hier welke cookies wij gebruiken en voor welke doeleinden.

Verantwoordelijke

De verantwoordelijke voor de verwerking van je persoonsgegevens op www.zeepkat.be zijn wij : Zeepkat. Onze contactgegevens :

Zeepkat
[email protected]
Bosstraat 69
9500 Geraardsbergen
Belgie

Jouw gegevens

Door gebruik te maken van onze site verstrek je bepaalde gegevens over jezelf. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken :

  • emailadres
  • naam en voornaam
  • adresgegevens
  • telefoonnummer (facultatief)
  • voor zakelijke klanten bedrijfsnaam en BTW nummer
  • bij betaling je bankrekeningnummer (door derde partij Mollie)

Doel

Wij verwerken deze gegevens :

  • om je toe te laten een bestelling te plaatsen
  • om de online betaling van je bestelling mogelijk te maken
  • voor het verzenden van jouw bestelling
  • in uitzonderlijke gevallen om je te contacteren indien er een probleem is met een bestelling (bv. product niet meer in voorraad, pakket kon niet afgeleverd worden, …)
  • om te voldoen aan wettelijke verplichtingen (boekhouding / belastingsaangifte)

Registratie

Wij bieden je de mogelijkheid je te registreren als gebruiker op deze site. Dit laat je toe je contact en adresgegevens op te slaan zodat je die niet opnieuw moet ingegeven wanneer je nog een bestelling plaatst. Als geregistreerde klant krijg je ook een overzicht van eerder gedane bestellingen en bijhorende facturen. Deze registratie is facultatief : je kan ook als niet-geregistreerde bezoeker bestellingen plaatsen.

Je wachtwoord wordt gecodeerd opgeslagen. De opgeslagen code laat niet toe het wachtwoord zelf te reconstrueren. Bij verlies van wachtwoord kan je de link “Wachtwoord vergeten” volgen om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Als geregistreerde klant kan je op elk moment de verwijdering van jouw account vragen. Stuur hiervoor een email naar [email protected].

Gegevens van minderjarigen

Wij hebben niet de bedoeling gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar zonder toestemming van ouders of voogd. Wij kunnen echter de leeftijd van een bezoeker niet controleren. Indien je aanwijzingen hebt dat wij ongewild informatie hebben verzameld over minderjarigen, neem dan contact op via [email protected] zodat we deze informatie kunnen verwijderen.

Jouw rechten

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Zeepkat en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij opgeslagen hebben in een computerbestand naar jou of een door jou genoemde organisatie te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar [email protected]. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan een paspoort), identiteitskaart-/paspoortnummer en rijksregisternummer of Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen vier weken, op jouw verzoek .

Wij wijzen er ook op dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Gegevensbeschermingsautoriteit. Dat kan via de volgende link: https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/verzoek-klacht-indienen.

Derden

Wij geven jouw gegevens niet door aan derden, tenzij dit noodzakelijk is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Voor betalingen maken wij gebruik van online payment provider Mollie ; voor verzendingen maken wij gebruik van MyParcel. De Zeepkat website draait op het platform van Siteground.

In geen geval worden jouw gegevens gebruikt voor direct marketing doeleinden.

Cookies

Cookies zijn stukjes informatie die een website meestuurt met een webpagina en die door je browser in een bestandje worden opgeslagen op jouw harde schijf. Wanneer je verder surft op de website in kwestie stuurt je browser deze stukjes informatie terug naar de website. Op die manier “herkent” de website je browser en kan zodoende bepaalde informatie tonen die enkel op jouw van toepassing is (bv. je winkelkarretje, je profielgegevens indien je ingelogd bent als geregistreerde gebruiker).

Wij gebruiken enkel technische of functionele cookies. Dit zijn cookies die noodzakelijk zijn voor het functioneren van de website. Deze technische cookies laten je bijvoorbeeld toe je winkelmand te vullen en een bestelling te plaatsen.

Onze website maakt gebruik van WordPress. Hieronder vind je een overzicht van de gebruikte cookies :

NaamLevensduurBeschrijving
woocommerce_cart_hashsessionLaat de e-commerce module toe veranderingen in de winkelwagen te detecteren
woocommerce_items_in_cartsessionLaat de e-commerce module toe veranderingen in de winkelwagen te detecteren
wp_woocommerce_session_[hash]2 dagenBevat een unieke code voor elke gebruiker. Nodig om gebruiker specifieke data, bv. inhoud winkelwagen bij te houden
store_notice[hash]sessionLaat de gebruiker toe de winkel mededeling te sluiten
cookie_notice_acceptedsessionLaat de gebruiker toe de mededeling ivm. privacybeleid te sluiten
wordpress_test_cookiesessionWordt gebruikt om te testen of de browser cookies accepteert
wordpress_logged_in_[hash]sessionWordt gebruikt om bij te houden dat je ingelogd bent en wie je bent.

Beveiliging

Wij nemen de bescherming van jouw gegevens serieus en nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als je het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via [email protected] of telefonisch op nr +32 476 51 30 09.

Wijziging

Het is mogelijk dat wij op een bepaald moment de informatie in dit document moeten actualiseren. De laatste en geldige versie is ten alle tijde beschikbaar op onze website.

Vragen

Indien je vragen hebt omtrent dit privacy statement kan je ons contacteren op [email protected].